Om FOU-Sodertorn.se

Hej och välkommen hit! Jag som ligger bakom den här sidan heter Alf Quist, och har många års erfarenhet av socialt arbete bakom mig, på flera olika sätt. Jag har arbetar med både barn och vuxna som har av en eller annan anledning behövt vara i kontakt med socialtjänsten.

Det min erfarenhet har lärt mig är att många tycker det är väldigt svårt att ha koll på vilka riktlinjer som stämmer och vad det är som faktiskt gäller enligt lagen. Jag har såklart inte heller koll på precis allting, eftersom många gånger handlar det om bedömningar och tolkningar av lagen. Men jag har varit med om många komplexa ärenden, och har ganska bra koll på det grundläggande.

Med den här sidan vill jag förmedla vidare den kunskapen jag har, till dig som söker kunskap inom frågor som rör socialtjänst, social utsatthet LSS och liknande. Men jag vill vara tydlig med att jag driver endast sidan som en hobby, och du bör alltid vända dig till en socialsekreterare i din kommun för att få aktuella och korrekta svar på dina frågor. Men jag hoppas att informationen du får här åtminstone kan guida dig lite på vägen!