– handbok för samlagssmärta

Författare: Birgitta Örjes Svensson & Inga-Lill Olsson

Sex ska vara lustfyllt och skönt. Men ibland känns det inte bra. Det kan till och med göra ont. Varför blir det så? Vad beror det på? Vad är det som gör att sexet inte bara fungerar av sig självt?

Författarna är barnmorska och kurator på ungdomsmottagning. De har träffar många tjejer som har berättat om att de har ont när de har sex och om den oro de känner. Tjejerna har haft många frågor. Flera har behandlats av författarna i den så kallade Huddingemodellen.

Tjejernas frågor är bakgrunden till att de skrivit denna handbok. Boken är skriven för tjejer och deras eventuella partners. När sex gör ont påverkar det både tjejen, partnern och relationen.

Den kan beställas på: kontakt@samlagssmarta.se

Författarna har också skrivit ”Smärta vid samlag – en teambehandling” som är avsedd för kolleger, barnmorskor, kuratorer och gynekologer som i sitt arbete möter unga kvinnor med samlagssmärta/vestibulit.

www.samlagssmarta.se kan du läsa mer. För den som är intresserad så kan ni även följa handboksförfattarna på facebook.com/narsexgoront och på twitter: @narsexgoront